A fekete hennát vékonyan tölcsérből, ecsettel vagy pálcikával vihetjük fel.

Hogy miért használják sokan a fekete hennát testfestésre? A válaszokat itt olvashatod:

Fekete hajfestéket be lehet szerezni a boltokban bárhol, de tudni kell, hogy az ezzel végzett testfestés nemcsak veszélyes, hanem Magyarországon tilos is.

  • A hennafestő magas profitra tesz szert egy-egy fekete hennaminta elkészítésével. Fontos, hogy hennafestőként se engedjünk a kísértésnek, hiszen mások életére beláthatatlan negatív hatást gyakorolhatunk egy egyszerű fekete minta elkészítésével.
  • A hennafestés hagyományához hozzátartozik a türelemmel és odafigyeléssel végzett munka. Egy-egy hagyományos indiai minta elkészítése órákba telhet. A festés elkészülte után is akad teendőnk, ha azt szeretnénk, hogy szép legyen a minta. A fekete henna “tetoválás” ezzel szemben hamarabb elkészül, és a bőrön való várakozási idő is rövidebb, mint az eredeti, barna henna esetében. Kevés vele a “macera”.
  • A fekete szín nagyon elterjedt azok közt, akik tetoválást készíttetnének. Ha valaki tetoválást szeretne, előfordul, hogy “fekete hennával” készítteti el a mintát a bőrére, mielőtt tetoválófestékkel véglegesíttetné azt.

Ha hennafestő vagy, győzd meg magad és kuncsaftod is arról, hogy jobb a biztonság és a kompromisszum, mint a helyrehozhatatlan károsodás a bőrön. A bőrbe égett, sebhez hasonló nyomot hagyó henna tetoválást semmivel nem lehet eltávolítani.