Hajfestés hennával

Hajfestés hennával

Hajfestés természetes hennával.

A henna (Lawsonia Inermis) egy olyan cserje, mely leveléből készült őrleményt körülbelül 5ooo éve használják festésre. A leveleket betakarítás után szárítják, és porrá őrlik. Savas folyadékkal keverve a por narancssárgára, vörösre vagy barnára színezi a fehérje tartalmú anyagokat, mint például a körmöt, hajat, bőrt. A gyógynövényként használt hennapor nemcsak színezi, de ápolja is a bőrt vagy a hajat.

A színező anyagot a lawsone nevű vegyület biztosítja. A henna levelek 1-4% lawsone tartalommal rendelkeznek. A levélben levő színezőanyag mennyisége attól függ, hogy milyen időjárás volt abban az évben, amikor a leveleket szüretelték. Minél magasabb a festőanyag tartalma, annál élénkebb és tartósabb lesz a vele készített festés. A legmagasabb, és legjobb festőanyag-tartalmú hennaport testfestésre értékesítik. Ez a minőség legalkalmasabb hajfestéshez  is, mert a finom szemcsék könnyen kiöblíthetővé teszik a hennaport, és szép, fényes szín lesz a hajfestés eredménye.

A készen kapható, hennaporból készült hajfestékek egyéb szintetikus és természetes eredetű anyagokat is tartalmaznak. Sok olyan hajfestékkel találkozunk a boltok polcain, amiken azt hirdetik, hogy a termék 1oo% tiszta hennaporból készült, és többféle színben elérhetők. Jó tudni, hogy vörös, fekete, natúr színekkel hirdetett, 1oo%-ban hennából készült hajfestékek nem léteznek. Ezek mind szintetikus anyagokkal kevert hennapor tartalmú festékek. Soha ne alkalmazzuk ezeket a hennának nevezett hajfestékeket bőrre, testfestésre.

Hajfestésre a natúr hennaport használjuk, egyszerűen citromlével keverve. Ez a gyógynövény táplálni fogja és egészségessé varázsolja hajunkat.

Fehér haj, vörös haj hennával, barna haj hennával és indigóval, fekete haj indigóval.

Fehér haj – vörös haj hennával – barna haj hennával és indigóval – fekete haj indigóval.

Több cikk másoktól: