A testfestéshez árult hennapor a legfinomabb és legjobb minőségű hennakészítmény,

Hajfestés - hennapaszta a hajon

Hajfestés – hennapaszta a hajon

mely nem tartalmaz semmi mást, kizárólag a henna növény leveléből készült őrleményt.

Nincs fekete, natúr, szőke vagy barna színre festő henna! Az ilyen néven árult készítmények mesterségesen hozzáadott színező anyagot tartalmaznak, és csak nagyon kevés, hennát. Ezeket a színeket indigó és cassia hozzáadásával keverhetjük ki, melyek természetes színezékek.

A természetes hennaporral készült hajfestés ápolja a hajat. A hajszálakat erősíti, fényüket növeli, a korpát eltünteti, és védi az UV sugárzástól.

Mindig teszteld a kiválasztott módszert egy tincs (akár levágott) hajon. Ez legalább egy héttel a tervezett festés előtt történjen, mert mind a henna, mind a cassia és az indigós hajfestés végleges színe is sokat módosul a festést követő első pár napon  a festék oxidációja miatt.

Ötlet: Kísérletezz! Gyűjtsd össze kihullott hajad a fésűből, és tedd bele a tervezett ideig a kiválasztott, és megfelelően előkészített festékbe. Ha nem tetszik az eredmény, módosíthatod az összetevők arányát, és a hatóidőt is. Csak akkor fesd be a hajad, ha elégedett vagy a kísérlet végeredményével.

Mindig viselj kesztyűt, mert a természetes eredetű festékanyagok a bőrt is megfogják.

Ha a henna-citromlé keverékében levő citrom túl savas, és csípi a fejbőröd, a hozzáadandó citromlé felét cseréld ki vízzel, narancslével vagy más, savanyú folyadékkal. (bor, ecet, tea)

Mindig légy türelmes. A hennával, cassiával vagy indigóval festett haj végleges színét a festést követő 3. napon nyeri el.

Kerüld a koszt, és a nagy felfordulást! Teríts újságpapírt a padlóra, védd törülközővel a ruhát, kesztyűvel a kezet. A nem kívánatos helyre került keveréket minél gyorsabban távolítsd el, hogy ne legyen ideje nyomot hagyni.

Ne keverj tojást vagy olajat a természetes hajfestékekhez!

Olyan gyakran színezheted a hajad hennával, amilyen gyakran szeretnéd! Csak jót tesz neki. Ez igaz az indigóval vagy cassiával való színezésre is.

Ha megmaradt egy kisebb mennyiség a hennaporból vagy pasztából, zárd le légmentesen, és tárold sötét, hűvös helyen. A hennapaszta hajfestéshez még egy hétig felhasználható lesz. A hennapor még legalább egy évig jó lesz. Az indigóból készült pasztát a bekeverése után fél órával már el kell dobni. A cassia por a hennaporhoz hasonlóan sötét és légmentes helyen sokáig eltartható.