Kasszia

Kasszia

A kasszia por a kasszia növényből ( Cassia ) készül, kinézete nagyon hasonló a hennaporéhoz. A belőle készült pakolás  és festék tápláló, fényesíti és erősíti a hajat. A festett haj sérült szerkezetére is kedvező hatású.

A Cassia Obovata, Angustifolia és Alata növények kifejezetten hatásosak a bőrön és hajon élő gombák és baktériumok ellen.

Kasszia, henna és citromlé keverékével szőkére, és világos-vörösre festhetjük a hajat.

Keverj össze kassziát citromlével, és hagyd állni a keveréket 12 órán át. Ekkor a kassziában levő színező hatású molekulák felszabadulnak. Ha a mixet teljesen ősz hajra teszed, és 4-5 órán keresztül rajta hagyod, a haj színe világos-arany árnyalatot kap, emellett fényes, és egészséges lesz.

Ha körülbelül 10% hennaport keversz a cassiához, a szín óaranyra változik. Ahogy növeljük a hennatartalmat, úgy lesz egyre vörösebb szőke a haj. 50% henna hozzáadása esetén már teljesen vörösre festi a hajat.

Fontos tudni, hogy sötétebb hajat nem lehet világosítani cassiával.

Ha kemény csapvízzel oldjuk a cassiát, és ezzel festjük a hajat, előfordulhat, hogy zöldes színű lesz az eredmény. Ennek oka, hogy a vízben levő ásványi anyagok reakcióba lépnek a cassia molekuláival. Az eredmény tehát zöld, vagy barnás, esetleg fekete árnyalat is lehet.

Teszteld tehát egy tincsen, mielőtt hajadra kened a cassiából készült színezőt!

Cassia, vagy kasszia henna hajfestés

Cassia, vagy kasszia henna hajfestés