fresh_yellow_lemon_3228

Készíts magadnak hennapasztát!

Szebb hennafestést lehet készíteni egy frissen bekevert pasztával, mint a készen vásárolt, előre csomagolt hennapasztával. A paszta elkészítéséhez a következő alapanyagokra lesz szükséged:

Hennapor:

– színe: A hennapor színe az élénkzöldtől a zöldes-sárgáig terjed. Nem biztos, hogy a zöld színű hennapor jobb minőségű. A világoszöld vagy sárgászöld hennaporból is lehet szépen színező hennapasztát készíteni.

– szemcsék: A hennapor szemcséinek mérete legyen a finomliszt szemcseméretéhez hasonló. Fontos, hogy ne tartalmazzon szemetet, szár vagy levél darabokat. Ha mégis találunk benne nagyobb növényi részeket, a hennaport át kell szitálni sűrű lyukú szitán, mert ezek a részek nehezítik majd a paszta felvitelét, és a minta színe sem lesz egyenletes. Ügyeljünk arra, hogy hennafestéshez gyártott hennapor vegyünk, mert ez finomabb szemcsemérettel rendelkezik, és könnyebb használni, mint a hajfestéshez készült hennaport.

– illata: a hennapornak kellemes, friss, szénához hasonló illata van, nem lehet benzin vagy vegyszer illatú.

Illóolaj, Citromlé, Cukor

Illóolaj, Citromlé, Cukor

Illóolaj:

– 100 % tisztaságú, bevizsgált és engedélyezett illóolajat használjunk. Levendula-, eukaliptusz-, teafa- vagy gerániumolajat használhatunk. A levendulaolaj teljesen biztonságos. Még azok is alkalmazhatják bőrön, akiknek van valamilyen allergiája. A hennafestéshez leggyakrabban használt olaj az eukaliptuszolaj. Biztonsággal használhatunk még teafa- vagy gerániumolajat is.

A citrusfélék olaja vagy a szegfűszegolaj és a fahéjolaj gyulladást okozhatnak a bőrön.
Az olaj funkciója: sötétíti a hennapaszta által hagyott minta színét.

Citromlé:

Facsarjuk ki a citrom levét, majd szűrjük le úgy, hogy rostok ne kerüljenek bele. Használhatunk boltban kapható citromlét is, de fontos, hogy jó minőségű és friss legyen.
Funkciója: oldja a növényi sejtfalak cellulóz tartalmát, így felszabadul a sejtekben levő színezőanyag. Ehhez a folyamathoz időre van szükség. Ezért kell állni hagyni a bekevert hennapasztát legalább 4 órán keresztül.

Cukor:

Legjobb az egyszerű kristálycukor. Funkciója: a hennapasztát a bőrhöz rögzíti. A cukor által tovább marad a bőrön a paszta, így több ideje lesz a felső sejtek alapos átszínezésére.

Biztonságos, jó minőségű, finom szemcseméretű hennaport és illóolajat vásárolhatsz a www.csillamvilag.com oldalon.