Hennapor

Hennapor

Hennaport minden indiai vagy közel-keleti boltban vásárolhatsz. Ha mégsem jársz arrafelé gyakran, akkor nézz körül az itthoni indiai boltokban, illetve hennaport árusító online áruházakban.

Ha a henna már hosszú ideje a bolt polcán ült, színe talán kifakult, sárga lett, és elvesztette festő erejét. Sajnos nem tudhatjuk, hogy milyen anyagot vásárolunk, hiszen a hennaport lezárt dobozban, vagy zacskóban találjuk a boltokban. A por minőségét nagyban befolyásolják a szállítási és tárolási körülmények is.

Néha megtaláljuk a megfelelő minőséget, máskor nincs szerencsénk. Előfordul, hogy nem kívánatos színező anyagokat kevernek a hennaporba, vagy nem szitálják át kellőképpen, és milliméteres levél-darabkák maradnak az őrleményben.

Az “zöldebb” jobb?

Sokan azt hiszik, hogy a zöld hennapor jobb, de ez csak egy üzleti fogás. Indiában és néhány más országban, ahol hennát termesztenek, előfordul, hogy zöld festéket kevernek az őrleménybe, hogy még tetszetősebb legyen a színe. Ez hasonló ahhoz, amikor az almát viasszal vonják be azért, hogy könnyebb legyen eladni. A termék minőségét nem javítja sem a színezés, sem a fényezés. Ezzel csak a külső tulajdonságokon javítanak.

A bőrön a legjobb színt akkor érhetjük el, ha jó minőségű és megfelelő mennyiségű egyéb alkotóanyag kerül a henna paszta keverékébe. Az alapanyagokról olvass itt.

Meddig tarja minőségét a hennapor?

Ha sikerült megfelelő minőségű hennát vásárolni, fontos, hogy hűvös, sötét, száraz helyen, és légmentesen lezárt zacskóban tároljuk. Ha világos, meleg helyen, vagy nyitott dobozban tárolnánk, hamar el fogja veszíteni színező képességét. Ideális tárolási körülmények közt a hennapor 1,5-2 évig megőrzi minőségét.

Mindig friss alapanyagot és hennafestéshez szükséges kellékeket itt vásárolhatsz.