Különféle eszközöket használhatunk a hennapaszta bőrre való felviteléhez. Itt bemutatunk négy egyszerű és könnyen elsajátítható módszert.

1. Hennatölcsérrel: a leggyakrabban elterjedt módszer a paszta felvitele tölcsérből.

Nézz meg egy videot arról, hogyan festhetsz hennatölcsérrel.

Hennafestés tölcsérrel

Hennafestés tölcsérrel

Egyszerű, visszazárható tasakot használunk, mely vékony vonalak festésére jól használható. Festés közben nyomjuk a tölcsért a tenyerünkkel felülről lefelé, és ne az ujjainkkal oldalról. Úgy fogjuk, mintha a számítógép egerét fognánk, ne úgy, mint egy ceruzát. A tölcsér csúcsán vágott nyílás méretével szabályozható a vonalvastagság. A tölcsér végét mindig kicsit a bőr felett tartsuk festés közben, ne érintsük a bőrhöz. Létezik műanyag, többször felhasználható tölcsér, és eldobható, egyszer használható tölcsér is, melyet magadnak elkészíthetsz.

2. Műanyag fecskendővel, vagy műanyag tubussal: gyógyszertárakban kapható műanyag fecskendőbe, szemcseppentő tubusba is tölthetjük a hennapasztát. A fecskendő, tubus végét nyomva kerül a bőrre a paszta. Erősebb nyomást kell alkalmazni, így hamarabb elfárad a kéz.

3. Pálcikával/spatulával: csiszolt fa vagy műanyag pálcikával vihetjük fel a hennapasztát a bőrre, mintha tortára kennénk a krémet. Ha festősablonnal festünk, ez a legjobb és leggyorsabb megoldás.

4. Ecsettel: ecsettel közepes vagy nagyobb méretű felületre vihetjük fel gyorsan a hennapasztát. Akkor is jó választás, ha festősablont szeretnénk befedni a pasztával. Fontos, hogy a paszta állaga a szokásosnál hígabb legyen. Könnyű árnyékolást készíteni vele. Ahol vastagon kerül a bőrre a hennapaszta, ott sötétebb lesz a minta színe, ahol vékonyan, ott világosabb.

Ha nincs kedved tölcsért készíteni, vásárold meg itt!