Mivel rögzíthetjük a hennapasztát?

A hennafestők gyakran szembesülnek azzal a kérdéssel, hogy mivel rögzítsék a felfestett hennamintát. Erre különösen azokban az esetekben lehet szükség, mikor nem a festő megy a megrendelő otthonába, hanem a vendég megy a hennafestőhöz (általában ez a gyakoribb felénk is), és a mintát szeretnék megóvni a hazafelé vezető úton a külső hatásoktól, esetleges sérülésektől.

Érdemes több módszert is kipróbálni, így előbb vagy utóbb mindenki megtalálja a maga kedvencét.

Az egyik lehetőség, hogy az elkészült mintát bekenjük valamilyen arctisztító maszkkal vagy folyékony latexszel. Mindkettő elég hatásosan lefedi a hennamintát.

Az arctisztító maszkot és a folyékony latexet is nagyon óvatosan ujjbeggyel, egy fültisztító pálcikával, vagy ecsettel tudjuk felvinni a mintára. Mindkét anyag átlátszó, így a minta addig is szépen látszik, míg le nem húzzuk a bőrről a védőréteget. A száraz latexre vagy maszkra tehetünk flittert is szempilla ragasztóval. A maszk megköt és védi a mintát, míg a vendég hazaér és el nem jön az ideje, hogy a paszta eltávolítható legyen (min. 4-5 óra).

A hátránya ennek a két technikának, hogy könnyen eltöredezhet, ha a bőr elmozdul, vagyis nem használhatóak hatékonyan olyan testrészen, ami hajlik (pl. csukló).

A folyékony latex erősebben tapad a bőrre és rücskösebb. Ha folyékony latexet használunk, akkor érdemes megszárítani és babahintőporral beszórni egy kicsit, mielőtt valamilyen ruhaneműt húzunk az adott testrészre.

Ne feledjük! A latex allergiát válthat ki egyeseknél. Mielőtt a bőrre felvisszük, kérdezzük meg, hogy allergiásak-e a latexre. Ha nem tudják, kérdezzük meg, hogy allergiásak-e az

óvszerre. Aki allergiás a latexre, annak biztosan élénken él az emlékezetében az ehhez fűződő élménye.

Érdemes az arctisztító maszkból is még a festés előtt egy kicsit feltenni a vendég valamely más bőrfelületére, hogy meggyőződjünk róla, nem irritálja-e.

 

 

forrás: hennapage.com